onsdag den 27. marts 2013

Mrs. Billings, pakke 2

Som lovet skal alle jer, der venter på jeres Mrs. B pakke nr. 2 og alle jer, der "bare" følger med her få et par billeder på, hvad der venter i postkasserne til vores mange abonnenter.

Mrs. B er jo en medallionquilt og hun vokser (pænt) fra gang til gang.
Også denne gang bliver der nye stoffer at lege med ... faktisk hele 12 forskellige stoffer  i 25 cm x ½ bredde + 2 ”stripede” stoffer i fuld bredde.

Pakke 2 består af bort nr. 5, der er 4" bred og består af romber/diamanter og en hjørneblok, hvor det sjove brune/blågrønne stripede stof også er udnyttet så det rigtig kommer til sin ret.

 
bort nr. 6 er en smal kant/spacer, hvor vi har "fuzzy cutted", således at man kun ser de beige blomster
 
 
bort nr. 6 består af en omgang af de små 1" kvadrater sat på spids, som vi også lavede i 1. pakke og så afsluttes der med en kant/spacer i et flot stripet brunt/beige stof, således at hele omgang 2 ser således ud:
 
 
og når vi når her til er i allefald "pap-damernes" version et kvadrat på 33"/knapt 84 cm ... og vi har stadig lang vej at gå ... øh sy!
 
Midterfeltet fra pakke 1 skal naturligivs syes til 2. runde ... og dette gøres faktisk nemmest inden borterne fra pakke 2 syes sammen. Mit billede herover er bare for at kunne vise jere runde 2 alene.
 
 
OBS: Når først du har skåret stofferne til denne runde, er det meningen at du skal bruge resten af stoffet til de kommende runder.
VÆR DOG OPMÆRKSOM PÅ AT GEMME DET RØDE STOF SOM VI BRUGTE TIL DE SMÅ 5/8 INCH ROMBER VI LAVEDE STJERNE AF I MIDTERBLOKKEN TIL PAKKE NR. 3!
Har du brugt et andet stof end det røde, jeg har brugt, så er det DETTE du gemmer til pk. 3. Der skal vi nemlig lave lidt flere af disse små romber og det vil give en flot sammenhæng at bruge samme farve/stof.
 
Som sædvanlig er arbejdet ikke gjort, når man når hertil. Vi skal nemlig forsøge på undervejs at få "gjort kål" på de næsten 1300 hexagoner, der indgår i dette projekt, så vi ikke bliver nedslåede af at skulle sidde med de fleste til slut. Det betyder at I i 2. pakke også får papper til at lave yderligere 4 små hexagon blomster (bemærk at én hexagonblomst består af 1 midte + 6 ens til kransen udenom). Man skal nok lige have kigget på om man har fået fordelt sine farver/stoffer godt nok, da dette er de sidste hexagoner I skal lave i denne omgang.
DERUDOVER skal I lave 12 sæt á 9 ENS hexagoner. Disse skal bare ries og IKKE syes sammen endnu. De skal bruges ude i den aller-yderste kant. Her er det fint at lave en blanding af fuzzy-cuttede stoffer og stoffer, der mere kan betegnes som ”fyld”. Se billedet herunder.
 
Når man ”fuzzy cutter” bruger man også mere stof og jeg har fået spørgsmålet fra en af deltagerne om der er ”stof nok”. SELVFØLGELIG er der stof nok … I får næsten 25 meter stof inden projektet er færdigt, men der er selvfølgelig ikke nok af hvert ENKELT STYKKE STOF til at man kan ”fuzzy cutte” og bruge det til alle dele i quilten!
 
Hvis man placerer sine stoffer og farver NØJAGTIGT som jeg har gjort, vil der være stof nok til dette. Hvis man har valgt at sætte sit eget præg, ved at flytte rundt på stoffer og farver (og det er der jo næsten gået sport i kan jeg se) … ja, så tør jeg jo af gode grunde IKKE love at der er stof nok!
 
Hexagonblomsterne  og de løse 12 x 9 hexagoner lægges til side når de er syet. Du skal nok få yderligere instrukser til hvad der videre skal ske i de kommende pakker!
Fakturas bliver sendt ud i disse dage og pakkerne vil ramme postkasserne i det tempo de bliver betalt ... tag dog lige højde for at det er Påske og at postbuddet også holder Påskeferie!
Rigtig god fornøjelse med syningen af 2. pakke af Mrs. Billings, Helene

1 kommentar: