torsdag den 14. november 2013

Måske det var på tide....

at vise butikkens Mrs. B pk 5, før der begynder at dukke billeder op af alle jer andres? ;-)

Lige da pakke 5 gik ud til jer, blev der postet så mange billeder af pakke 4, så jeg syntes lige jeg ville vente lidt ... og om et par uger skal vi til og i gang med pakke 6.

Her er hun så skønheden ... med omgang nr. 5 syet til

og det er ikke fordi hun ikke er lige at det ser ud som om at hun buer ;-)
Hun er blevet så stor nu at Albert knipsede hende med sin fish eye objektiv
 
De kvikke ser jo straks at der er tilføjet en smal brun kant, en såkaldt "spacer". Det var vi nødt til at gøre for at få delene til at passe sammen. Butikkens (og 2/3 af de kunder der syr på denne skønhed) syr jo over pap. Mønstret er ikke lavet til papsyning, men til håndsyning på amerikansk efter skabeloner. Der hvor det er muligt at indkøbe færdigudstandsede papper, der passer i størrelsen, har jeg selvfølgelig gjort det, men rigtig mange af delene har jeg tegnet selv. Ikke nogen nem opgave kan jeg godt betro jer!
 
Det er en PROCES, hvor jeg i fællesskab med Elisabeth, som syr butikkens model (og derefter en MRs. B til sig selv!!!), måler, tegner, måler igen ... og så prøvesyer Elisabeth ... og ofte må vi så "på den igen" med at måle og tegne og sy. Og på den måde bliver vi ved lige indtil vi er tilfredse. På den måde ved vi også, at når pakkerne når ud til abonnenterne, så PASSER målene.
 
Og papsyning vokser ... og det forsøger vi så at tage højde for ved at "tage vokseriet" ud af vores skabeloner. Det havde vi vist gjort lidt for godt, for da Elisabeth skulle sy bort 12 til bort 11, så passede skidtet ikke. Så var det liiiiige at jeg fandt på at vi så bare brugte det gamle medaljon-trick, at når skidtet ikke passer sammen, så tilføjer man bare en spacer. En smal brun kant løste problemet og forstyrrede heldigvis ikke designet.
 
DET ER ALTSÅ KUN PAPDAMERNE, DER SKAL HAVE DENNE KANT PÅ ... kanten var ikke tilsigtet fra starten (og stofudgiften til denne ikke regnet ind i abonnenternes pris). Det var simpelthen bare en ekstra udgift jeg måtte tage på mig. Heldigvis havde jeg et stykke stof, som passede ... og som jeg havde nok af.
 
Bort 12 bestod af store (ifht. de skabeloner vi elles sidder og fedter med til Mrs. B) 4-patches. Det tror jeg Elisabeth nød lidt ... og det giver da også bedre mulighed for at SE nogle af stofferne bedre.
 
 
... og så var der (som sædvanlig) "lidt" ekstraarbejde i form af sekskanter der skal bruges til den yderste kant
 
 
Det er jo et valg jeg har truffet, så I ikke skal sidde og slide med over 1300 hexagoner i sidste pakke. På den måde kan man også få overblik over hvilke stoffer man bruger og sørge for at om ikke alle, så næsten alle stoffer også bliver repræsenteret ude i den yderste kant.
 
Nu glæder jeg mig så bare til at se billeder af jeres fremskridt ... hvad enten I "er med" eller ej. Husk at man ikke skal blive stresset over et sytøj!
Som butik er jeg jo nødt til at der skal være en deadline for hvornår dette projekt slutter ... for jeg har abonnenter, jeg måtte sige nej til, da jeg ikke havde plads nok på dette abonnement ... og de går og venter på at jeg starter op på et nyt.
 
Det er da også allerede besluttet ... og der er købt ind til det, men mere om det en anden gang ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar