onsdag den 30. januar 2013

Mød Mrs. Billings...

Denne blog er dedikeret til Mrs. Billing's Coverlet, et mønster af australske Karen Styles fra Somerset Patchwork, inspireret af en antik engelsk coverlet fra ca. 1808-1810.

Den originale quilt befinder sig på http://www.quiltmuseum.org.uk/in York, England, hvortil den er blevet doneret af en familie i hvis eje den har været siden den blev syet, muligvis af donorens oldemor, der var husbestyrerinde i et herskabeligt hjem i Leeds området. Tæppet er ikke en quilt (den er altså ikke vatteret og quiltet), men er en såkaldt ”coverlet”, og den er hovedsagelig syet af kjolestoffer. Der er dog også enkelte møbelstoffer i den. De ældste stoffer er fra ca. 1770-90 og har øjnsynligt været mere farvestrålende da de var nye end de fremstår her over 200 år efter.

Karen Styles har lavet mønster på dette smukke tæppe og har kørt den som BOM i sin butik. Her ser I Karen's version af dette smukke tæppe. Syet op i fortrinsvis røde og rosa stoffer.
Hvis man sammenligner de 2 quilts kan man sikkert få øje på at Karen har lavet nogle små ændringer i hendes version; f.eks. burger hun rigtige hexagoner (altså hexagoner/sekskanter der har lige lange sider), fremfor aflange hexagoner som der er brugt i originalen. Karen har også ændret på placeringen af hexagoner i midterfeltet.
 Fra januar 2013 kører Helene Juul Design den som BOM (beklager, men der er ikke plads til flere abonnenter), og bloggen er tænkt som et mødested for de som syr denne quilt og som et sted, hvor der kan deles erfaringer og deles information og billeder af de fremskridt man gør.
Her er et billede af 1. pakke, som består af midterfelt samt 2 syede borter og 2 smalle "spacere" (det kalder man smalle kanter imellem de syede kanter i medaljon quilts). Elisabeth Schriver har syet for butikken ... og har gjort et NYDELIGT stykke arbejde.
foto abmmodel
 
Ud over at skulle sy midterblok med 4 borter, så har jeg også valgt at abonnenterne skal sy 20 hexagon blomster i denne første pakke.
 
 
Jeg har valgt at bruge reproduktionsstoffer i fortrinsvis brun, beige og blågrønt til min version af Mrs. Billings ... med et strejf af rødt og pink hist og pist. Det er en blanding af kollektioner; her er bl.a. stof fra et par "collection for a cause" serier fra mode, "Warmth" og  "Friendship", fra en Barbara Brackman collection "Lately Arrived from London" og mange andre.
I alt får abonnenterne 30 forskellige stoffer i denne første pakke, og de kan jo vælge at placere deres stoffer magen til mine ... eller bytte lidt rundt på dem, som de har lyst. Jeg glæder mig allerede til at se billeder af abonnenternes versioner.
Syr du også Mrs. Billings - hvad enten fordi du abonnerer på denne BOM eller sy den på egen hånd, og har du lyst til at være bidragsyder på den blog, så send en mail til helene snabela helenejuul dot dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar