søndag den 31. marts 2013

Hexagon blomster

Så lykkedes det mig at lægge sidste hånd på mine hexagonblomster så nu er jeg klar til 2. omgang. Inspireret af jeres respons på mit sidste indlæg, er jeg fortsat med at lime istedet for at ri.

Jeg er så heldig at vi tilbringer påskeferien på Bornholm, hvor jeg har haft rigtig god tid at hygge mig med mit sytøj. Da vi kom herover i onsdags skyndte jeg mig at erobre stuens læsehjørne, hvor jeg fik indrettet mit eget lille syhjørne.
onsdag den 27. marts 2013

Mrs. Billings, pakke 2

Som lovet skal alle jer, der venter på jeres Mrs. B pakke nr. 2 og alle jer, der "bare" følger med her få et par billeder på, hvad der venter i postkasserne til vores mange abonnenter.

Mrs. B er jo en medallionquilt og hun vokser (pænt) fra gang til gang.
Også denne gang bliver der nye stoffer at lege med ... faktisk hele 12 forskellige stoffer  i 25 cm x ½ bredde + 2 ”stripede” stoffer i fuld bredde.

Pakke 2 består af bort nr. 5, der er 4" bred og består af romber/diamanter og en hjørneblok, hvor det sjove brune/blågrønne stripede stof også er udnyttet så det rigtig kommer til sin ret.

 
bort nr. 6 er en smal kant/spacer, hvor vi har "fuzzy cutted", således at man kun ser de beige blomster
 
 
bort nr. 6 består af en omgang af de små 1" kvadrater sat på spids, som vi også lavede i 1. pakke og så afsluttes der med en kant/spacer i et flot stripet brunt/beige stof, således at hele omgang 2 ser således ud:
 
 
og når vi når her til er i allefald "pap-damernes" version et kvadrat på 33"/knapt 84 cm ... og vi har stadig lang vej at gå ... øh sy!
 
Midterfeltet fra pakke 1 skal naturligivs syes til 2. runde ... og dette gøres faktisk nemmest inden borterne fra pakke 2 syes sammen. Mit billede herover er bare for at kunne vise jere runde 2 alene.
 
 
OBS: Når først du har skåret stofferne til denne runde, er det meningen at du skal bruge resten af stoffet til de kommende runder.
VÆR DOG OPMÆRKSOM PÅ AT GEMME DET RØDE STOF SOM VI BRUGTE TIL DE SMÅ 5/8 INCH ROMBER VI LAVEDE STJERNE AF I MIDTERBLOKKEN TIL PAKKE NR. 3!
Har du brugt et andet stof end det røde, jeg har brugt, så er det DETTE du gemmer til pk. 3. Der skal vi nemlig lave lidt flere af disse små romber og det vil give en flot sammenhæng at bruge samme farve/stof.
 
Som sædvanlig er arbejdet ikke gjort, når man når hertil. Vi skal nemlig forsøge på undervejs at få "gjort kål" på de næsten 1300 hexagoner, der indgår i dette projekt, så vi ikke bliver nedslåede af at skulle sidde med de fleste til slut. Det betyder at I i 2. pakke også får papper til at lave yderligere 4 små hexagon blomster (bemærk at én hexagonblomst består af 1 midte + 6 ens til kransen udenom). Man skal nok lige have kigget på om man har fået fordelt sine farver/stoffer godt nok, da dette er de sidste hexagoner I skal lave i denne omgang.
DERUDOVER skal I lave 12 sæt á 9 ENS hexagoner. Disse skal bare ries og IKKE syes sammen endnu. De skal bruges ude i den aller-yderste kant. Her er det fint at lave en blanding af fuzzy-cuttede stoffer og stoffer, der mere kan betegnes som ”fyld”. Se billedet herunder.
 
Når man ”fuzzy cutter” bruger man også mere stof og jeg har fået spørgsmålet fra en af deltagerne om der er ”stof nok”. SELVFØLGELIG er der stof nok … I får næsten 25 meter stof inden projektet er færdigt, men der er selvfølgelig ikke nok af hvert ENKELT STYKKE STOF til at man kan ”fuzzy cutte” og bruge det til alle dele i quilten!
 
Hvis man placerer sine stoffer og farver NØJAGTIGT som jeg har gjort, vil der være stof nok til dette. Hvis man har valgt at sætte sit eget præg, ved at flytte rundt på stoffer og farver (og det er der jo næsten gået sport i kan jeg se) … ja, så tør jeg jo af gode grunde IKKE love at der er stof nok!
 
Hexagonblomsterne  og de løse 12 x 9 hexagoner lægges til side når de er syet. Du skal nok få yderligere instrukser til hvad der videre skal ske i de kommende pakker!
Fakturas bliver sendt ud i disse dage og pakkerne vil ramme postkasserne i det tempo de bliver betalt ... tag dog lige højde for at det er Påske og at postbuddet også holder Påskeferie!
Rigtig god fornøjelse med syningen af 2. pakke af Mrs. Billings, Helene

Første runde med Mrs. Billings


Så blev jeg færdig med min første omgang af Mrs. Billings. Det har været en sjov udfordring.Jeg syr på amerikansk. Jeg har valgt at tilsætte nogle af mine egne stoffer, og at lave den mere blå. Indtil videre i hvert fald.

Jeg har også fået syet nogle af blomsterne. Jeg har valg at sy 14 i denne omgang, da jeg kan se, at der er 28 ialt. Så for at få nogle blomster med stof fra næste omgang, har jeg kun syet 14.
Jeg håber, at jeg her kan få noget feed back, også kritik, da det jo kan være, jeg laver et eller andet, som bare ikke dur. Så vil jeg sætte pris på at få det at vide.

tirsdag den 26. marts 2013

Mrs. Billings damerne mødes igen

Så er det blevet marts og dermed tid til 2. omgang af vores store fælles projekt, Mrs. Billings. Selvom det holdt hårdt pga. en forsvunden pakke, lykkedes det i den mellemliggende tid at få alle kursister og abonnenter sat i gang, og det har været en fornøjelse at høre fra jer pr. mail, snakke med jer i butikken eller se billeder af jeres fremskridt på her på Mrs. Billings bloggen. Jeg håber vi med tiden kan lokke flere af deltagerne til at bidrage ... og husk nu skrive indimellem og vise billeder også af PROCESSEN og ikke "bare" den færdige månedspakke ...

I går mødtes Mrs. Billings holdet igen og her kommer et par stemningsbilleder ...

 
mange af damerne var færdige med 1. pakke
 
 
og der var stor tilfredshed med resultatet

 
Elisabeth opdagede "en helligdag" på Helenes "proto-type"
 
 
og som den perfektionist hun er, måtte det jo lige lappes ...
 
 
Maria syr Mrs. B i kaffe-stoffer på symaskine, men både damen og maskinen havde hun ladet blive hjemme ... og havde i stedet medbragt strikketøjet
 
 
Elisabeth er igang med noget af en krafpræsation; ikke nok med at hun syr butikkens model (hvor vi jo hele tiden er nødt til at være mindst 1 pakke forud), syr hun også sin egen sammen med de andre deltagere ...
 
 
hexagonblomster klar til at blive syet sammen
 
 
Sanne viser hvordan man bruger limpen
 
 
og så er der kommet nye forsyninger af hexagoner ... der jo går jo "lidt" til ..
 
 
En af de nærmeste dag viser jeg hvordan næste skridt af Mrs. B ser ud. Fakturas bliver ligeledes sendt ud de næste par dage ... og pakkerne rammer abonnenternes postkasser i det tempo de bliver betalt. Husk på at det er Påske og at posten kan blive lidt forsinket!
 
tirsdagshilsener Helene

lørdag den 23. marts 2013

Min første omgang af Mrs. Billings

Igår lykkedes det mig at lægge sidste hånd på første omgang af Mrs. Billings. Efter inspiration af Anne-Mette har jeg også forsøgt mig med at lime nogle af mine elementer istedet for at ri. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal mene om det, selvom det er meget hurtigere end at ri. Jeg syntes at det er noget mere besværligt at sy de limede dele sammen end dem der er riet, da de ligesom sidder tættere til pappet end hvis man rier. Hvordan gør I andre? Hvilke erfaringer har I gjort med at lime contra ri?